Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: На Франківщині вшанували Головного командира УПА – Романа Шухевича
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

На Франківщині вшанували Головного командира УПА – Романа Шухевича

1 липня у с. Тишківці Городенківського району відбулися урочистості з нагоди відзначення 110-річчя від дня народження головнокомандувача Української Повстанської Армії, генерал-хорунжого Романа Шухевича

Щоб віддати данину шани і вдячності легендарному полководцеві Роману Шухевичу на дане свято завітала донька головнокомандувача  Марія Шухевич-Трильовська з представниками родини, голова облдержадміністрації Олег Гончарук, заступники голови облдержадміністрації, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, народні депутати України Анатолій Матвієнко і Юрій Тимошенко, депутати обласної та районної ради, перший заступник голови райдержадміністрації Роман Жичицький, голова районної ради Іван Мандич, керівники органів місцевого самоврядування району, сивочолі вояки Української Повстанської Армії, учасники АТО, науковці з усіх куточків України, громадськість  району – всі ті, хто не забув свою історію.

Свято розпочалося із Богослужіннях в церквах села. Духовними отцями відправлена панахида та освячення пам’ятного знаку загиблим під час революції Гідності та в ході АТО на сході України.

Всі бажаючі мали можливість відвідати “Народний музей історії та визвольних змагань імені Романа Шухевича”.

Після того  у приміщенні будинку культури відбувся “круглий стіл” за участю родини Шухевичів, краєзнавців, істориків, представників влади, депутатів, представників громадських  організацій. Тема конференції – “Роман Шухевич – головнокомандувач УПА: життя та діяльність”.

Продовженням свята стало всенародне віче біля пам’ятника Роману Шухевичу, яке відкрив сільський голова с. Тишківці Іван Пронич.

Хлібом покутським зустріла Городенківщина дочку Р. Шухевича Марію, яка від імені брата Юрія і всієї родини подякувала всім за пам’ять і всі заходи з нагоди ювілею їх батька.

Звертаючись до присутніх з привітальним словом Олег Гончарук наголосив:  «Невід’ємною частиною перетворень, які відбуваються в українському суспільстві, є об’єктивне вивчення та переосмислення минулого. Ми повинні знати якнайбільше правди про таких українців як Роман Шухевич, які творили бойовий дух нашої нації».

Роман Жичицький зазначив: “Для мільйонів українців Роман Шухевич став жертовним прикладом служіння своєму народові. Доля України була рушійною силою його боротьби. Гряде час молодих, які принесуть зміни у владні коридори. Так маємо вчитися у лицаря честі і чину, який незадумуючись за Україну, за її волю поставив на вівтар своє життя, аби Україна була для українців, а не для чужинецьких зайд. І через сто десять років з нами душа Романа Шухевича. Його дух панує тут. Бо він дав нам любов до Бога і України. А правду Божу ніхто не зможе побороти”.

Вітаючи присутніх з святом, Юрій Тимошенко подарував музею  унікальні фотоматеріали про боротьбу Української Повстанської Армії на Прикарпатті.

Анатолій Матвієнко під час виступу підкреслив, що кожний українець повинен поставити перед собою образ Романа Шухевича як приклад безперервної боротьби за незалежність України. Також народний обранець висловив подяку ветеранам ОУН-УПА та тим воїнам, які сьогодні боронять нашу країну в зоні АТО.

Під час віче та в рамках обласної естафети «Воскресне волі дух і наша слава» представники братства ОУН-УПА урочисто передали прапори України та Української Повстанської Армії воїнам АТО і творчій делегації з Івано-Франківщини, яка відбуває на схід України.

Концертна програма за участю аматорських колективів Івано-Франківщини стала завершальною даних урочистостей.

Городенківська РДА

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ