Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На горі Маківка відзначили 101-у річницю перемоги Січових Стрільців

Сьогодні, 5 травня, відбулось традиційне сходження на гору Маківка, що у Сколівському районі Львівщини. Тут, на місці поховання Українських Січових Стрільців, відбулась панахида та пам’ятне віче, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Вклонитися героїчному подвигу Січових Стрільців, які загинули в боях з російськими окупантами, прибули представники громадських організацій, ветерани національно-визвольних змагань, бійці Української армії та добровольчих батальйонів, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Підлісний, депутати, пластуни, жителі навколишніх сіл та гості із інших областей України.

"Дивлячись на могили січовиків, читаючи про їхній подвиг ми завжди повинні пам’ятати, що ключовим для них було одне – боротьба за Україну, - зазначив у своєму виступі Юрій Підлісний. - Якби не ці хлопці – не було б подвигу УПА, не було б шестидесятників, не було б Незалежної України!  І сьогодні ми знову продовжуємо боротьбу за Україну із тим же незмінним ворогом.  І як тоді, у 1915 році, ми неодмінно переможемо!".

Довідка.

Бої за гору Маківку відбулись під час Першої світової війни на східному фронті в Карпатах між підрозділами австро-угорських та російських військ. Найзапекліша боротьба за гору Маківку тривала з 29 квітня до 4 травня 1915 року. У той час, як австрійські частини відступали під натиском російських військ, Українські Січові Стрільці вистояли та зуміли втримати позиції. Таким чином 55-й австро-угорська піхотна дивізія виконала передбачені стратегічні завдання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ