Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На хабарі взяли головного спеціаліста Луцького військового комісаріату

28 квітня 2017 року військовою прокуратурою Луцького гарнізону спільно із оперативними співробітниками Управлінням захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, в рамках контролю за вчиненням злочину, задокументовано факт вимагання та отримання неправомірної вигоди головним спеціалістом Луцького об'єднаного міського військового комісаріату. Повідомила прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

Хабар у розмірі 500 дол США від двох громадян призначалися за вжиття заходів щодо непризову одного з них на військову службу за станом здоров'я, а іншого – за постановку на військовий облік у порушення встановленого порядку. Викрили зловмисника під час одержання частини хабара у розмірі 200 дол США.

Крім цього, при особистому обшуку підозрюваного виявлено та вилучено 17,7 тис. грн. та 1000 дол США, з яких 200 та 500 американської валюти були загорнуті в саморобні конверти із зазначенням на них контактних даних осіб. Це вказує на системність дій працівника військкомату з вимагання хабарів з метою особистого незаконного збагачення.

На даний час вирішуються питання щодо затримання корупціонера та повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням). Також готуються клопотання до суду з метою обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ