Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На хабарі затримали головного архітектора одного з районів Львівщини

Працівники Управління захисту економіки та Радехівської місцевої прокуратури припинили корупційний "бізнес", налагоджений головним архітектором однієї із районних державних адміністрацій Львівщини. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Львівської області.

Посадовця викрили у службовому кабінеті під час одержання ним неправомірної вигоди у розмірі у сумі п’ять тисяч гривень, які він отримав за сприяння у видачі будівельного паспорту для здійснення індивідуального житлового будівництва. Під час санкціонованого обшуку у кабінеті правоохоронці виявили та вилучили ще 560 доларів США та 45 Євро.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачене покарання - позбавлення  волі на строк  від п’яти до десяти років  з  позбавленням  права  обіймати  певні посади чи займатися  певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Головного архітектора району затримано у порядку ст. 208 КПК України, однак, враховуючи різке погіршення стану здоров’я, зараз він перебуває у медичному закладі. Проводиться досудове розслідування, зловмисника перевіряють на причетність до скоєння інших правопорушень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ