Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

На Харківщині чоловіка засуджено до 8 років позбавлення волі за побиття євромайданівця

Дзержинський районний суд м. Харкова визнав раніше судимого харків'янина винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 294 КК України (активна участь у масових заворушеннях, що супроводжувалися насильством над особою), передає прес-служба ГПУ.

Суд призначив чоловіку покарання у вигляді 8 років позбавлення волі та зобов'язав відшкодувати на користь держави майже 2,5 тис грн за проведення експертиз у кримінальному проваджені.

Так, прокуратура Харківської області довела у суді, що 6 квітня 2014 року зловмисник перебував на вул. Сумській біля пам'ятника Т.Г. Шевченку, де проходили збори активістів Євромайдану. Коли почалася хода, він разом з іншими антимайданівцями заблокував прохід вул. Сумською, погрожував активістам, викрикував у їх сторону образи та кидав у них шматки землі та каміння.

Правоохоронці створили так званий "коридор" для безпечного руху євромайданцівців, проте зловмисник, відштовхуючи працівників міліції, прорвався через "коридор" та почав безпричинно лупцювати активістів руками і ногами, потім побив одного із євромайданівців пляшкою по голові.

Згідно висновків судово-медичної експертизи потерпілий отримав контузію, гематому повік та крововилив правого ока.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ