Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Хмельниччині двох наглядачів підозрюють у вбивстві в’язня

На Хмельниччині двох працівників пенітенціарної служби підозрюють у перевищенні повноважень, що спричинило смерть ув’язненого. Про це повідомила прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Слідчим відділом прокуратури Хмельницької області встановлено, що у жовтні минулого року в приміщенні кімнати для проведення обшуку Хмельницького слідчого ізолятора, перевищуючи свої службові повноваження, що супроводжувались застосуванням насильства та спеціальних засобів, двоє працівників однієї з виправних колоній умисно спричинили тяжкі тілесні ушкодження засудженому А.Данилюку, від яких він помер.

Ці правоохоронці прибули в СІЗО для посилення постів, здійснення особистого обшуку та конвоювання ув’язненого при етапуванні його для відбуття покарання в колонію іншої області. Засуджений, не бажаючи виконувати законні вимоги працівників колонії щодо проведення повного обшуку, почав чинити опір та завдав їм тілесних ушкоджень. Під час припинення спротиву з боку А.Данилюка, зазначені пенітенціарники з перевищенням службових повноважень застосували до нього заходи фізичної сили та нанесли йому гумовим кийком численні удари у життєво важливі органи. В подальшому це призвело до смерті потерпілого.

У ході розслідування уже проведено значний обсяг слідчих та процесуальних дій, зокрема понад сотню допитів свідків, більше 30 слідчих експериментів та експертиз.

Слідчими прокуратури встановлено наявність достатніх доказів, на підставі яких двом працівникам виправної колонії повідомлено про підозру в умисному тяжкому тілесному ушкодженні, вчиненому групою осіб, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК України), та у перевищені службових повноважень, що супроводжувалося насильством, застосуванням болісних і таких, що ображають особисту гідність потерпілого діями (ч. 2, ст. 365 КК України).

Крім того, до суду направлено клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення їх від виконання службових обов’язків. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ