Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Надзвичайні події

На Івано-Франківщині тіло вбитої іноземки знайшли у валізі у ставку

На Івано-Франківщині у ставку с. Світоч Рогатинського району вчора, 12 червня, було знайдено валізу із тілом 24-річної дівчини із Болгарії Дішлі Елі Зія. За підозрою умисного вбивства у порядку ст.208 КПК затримано студента з Тукменистану, одногрупника потерпілої 1988 р.н. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у в Івано-Франківській області.
ГУ НП у Івано-Франківській області
ГУ НП у Івано-Франківській області
ГУ НП у Івано-Франківській області
ГУ НП у Івано-Франківській області
1/2

Слідством встановлено, що дівчина пропала в ніч з 31 травня на 1 червня. Вона прописана була у кімнаті гуртожитку, проте фактично проживала у орендованій  квартирі, спільно зі своїм товаришем. Про її зникнення до поліції 5 червня повідомила її подруга. 

У кімнаті гуртожитку правоохоронці виявили її особисті речі та паспорт, інші – такі як рюкзак, мобільні телефони – зникли. При проведенні оперативно-розшукових заходів оперативні працівники встановили коло осіб знайомих потерпілої, опитали їх та сусідів. Сусіди та студенти вказали, що чули того вечора у квартирі крики, звуки гупання, сварку, можливо, бійку між потерпілою та підозрюваним.

"Співмешканець загиблої розповів, що того вечора вона десь відлучилася, потім вернулася і, на його думку, вона була в стані наркотичного сп’яніння та поводилася неадекватно. Вони лягли спати і вранці він виявив її відсутність. Він не зміг пояснити, чому він не повідомив у поліцію в той же ранок", - зазначив  заступник начальника ГУНП в Івано-Франківській області, полковник поліції  Ігор Бабюк.

ГУ НП у Івано-Франківській області
ГУ НП у Івано-Франківській області
ГУ НП у Івано-Франківській області
ГУ НП у Івано-Франківській області
1/2

"Правоохоронці отримали інформацію про те, що тіло може знаходитися у ставку с. Світоч Рогатинського району. Цей ставок є досить глибоким, тож зловмисник вирішив тіло викинути саме туди. До вилучення його з дна триметрової глибини були задіяні водолази. У валізі було виявлено тіло розшукуваної громадянки з Болгарії та кілька каменів у ній, для того, щоб валіза не виплила на поверхню. Встановлено, що смерть наступила внаслідок набряку та стиснення головного мозку, крововиливу, перелому кісток черепа та ЗЧМТ. Також була зламана нога та рука загибло", - розповів Ігор Бабюк.

Заступник начальника відділу прокуратури Івано-Франківської області Сергій Боровик повідомив, що зараз проводяться усі необхідні заходи щодо обрання міри запобіжного заходу громадянину Туркменистану.

В області є кваліковані перекладачі, які за необхідності, будуть залучені до перекладу в зв’язку з тим, що підозрюваний є іноземцем.

Розпочато кримінальне провадження за ознаками вчиненого злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, яке крається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років. Проводиться слідство.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ