Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: На Кіровоградщині хочуть дати школі імя комсомольця
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

На Кіровоградщині хочуть дати школі ім'я комсомольця

На Кіровоградщині громада села хоче дати назвати школу на честь комсомольця Івана Костянтиновича Білодіда

Про це під час мітингу з нагоди річниці дня народження Т.Г. Шевченка повідомив заступник голови Кіровоградської обласної ради Ігор Степура.

«В Онуфріївському районі є село Успенка. В цьому селі місцева громада, очевидно, заведена на манівці, намагається назвати свою школу на честь Івана Костянтиновича Білодіда, начебто великого мовознавця, науковця щодо української мови. Разом з тим, незважаючи на фах, професію, наукові титули, ми маємо дивитися в глибину, в корінь. І ми дивимося, і бачимо, що Іван Білодід у 1928 році, про що є свідчення у книзі «Реабілітовані історією. Кіровоградська область», був комсомольцем, який писав доповідні записки і місцевий актив району за цими записками піддавався репресіям, висилався, знищувався, розстрілювався. Таким чином він знищив кілька своїх земляків», - сказав Ігор Степура.

Також він додав, що ці люди загинули тільки через звинувачення в тому, що були освітянами і утворювали в своєму районі осередки просвіти, а також через те, що створювали різні молодіжні структури, до прикладу, «Молоде братство», розвивали Українську автокефальну церкву.

«Традиційно на столі у кожного українця були Кобзар і Біблія, так от, в Онуфріївському районі Іван Костянтинович Білодід був тієї людиною, яка знищувала і те, і інше. Ми повинні бути чесними перед собою і погодитись, що попри заслуги людини в царині науки, якщо вона працювала в злочинній системі, вбивала людей тільки за їх переконання, вона не може бути взірцем і її іменем не можуть називатися заклади і установи в Україні», - зауважив посадовець.


gre4ka.info

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ