Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Кіровоградщині затримали атовців і командира "Донбасу"

У Кіровоградській області поліція затримала кілька десятків ветеранів АТО, у тому числі одного з командирів батальйону "Донбас" Анатолій Виногродського, які намагалися попередити рейдерське захоплення сільськогосподарського підприємства. Про це повідомило "Дзеркало тижня".

Як повідомив ветеран батальйону "Донбас" і власник охоронного підприємства Євген Шевченко, бійці "Донбасу" і "Айдара" допомогли фермерові з села Бережинка Черкаської області відбити атаку "тітушок", які намагалися здійснити силове захоплення підприємства.

"Рейдери з охоронної компанії "Борисфен", яку контролює народний депутат від "Народного фронту" Юрій Береза, спробували захопити головний офіс підприємства, але повстали селяни. Поліція на виклики не приїжджала протягом двох годин. Приїхали вже по факту, коли селяни розбили "тітушок" і власноруч затримали 31 особу", – написав Шевченко на своїй сторінці в Facebook у вівторок, 27 червня.

Згодом, за словами Шевченка, власника-фермера викликали на допит до прокуратури, під час якого його госпіталізували з серцевим нападом.

До села прибули озброєні поліцейські, які, відмовившись представитися, затримали ветеранів АТО, що охороняли підприємство. Затримання проводилося з порушенням норм КПК і супроводжувалося невмотивованим насильством з боку поліції. Крім того, у затриманих відібрали гроші без оформлення протоколів, стверджує Шевченко. Очевидці подій з числа ветеранів батальйону "Донбас" опублікували в соцмережах велику кількість відеозаписів того, що відбувається.

Після затримання ветеранів і місцевих жителів вивезли автобусами з села. За словами Шевченка, автобуси прямували до Умані Черкаської області.

На кордоні області місцеві мешканці перекрили дорогу, заблокувавши рух автобусів.

"Поліція була змушена відпустити затриманих. На місце прибули губернатор та керівництво обласної поліції, але вони не можуть пояснити, з якої причини ветеранів і селян спочатку побили, а потім затримали і пограбували", – зазначив Шевченко.

Конфлікту передувала спроба рейдерського захоплення підприємства шляхом оформлення фіктивного договору дарування. Згідно з висновками Київського інституту судової експертизи, підпис фермера було підроблено. У той же час, експертиза обласної прокуратури підтвердила достовірність підпису.

Станом на вечеро вівторка, повідомлень про інцидент на офіційних сайтах МВС, Нацполіції та ГУ НП у Кіровоградській області виявити не вдалося.

Нагадаємо, у червні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що структурні підрозділи Національної поліції отримали інструкції про жорсткі дії в разі спроб рейдерських захоплень підприємств.

Цьому передувало резонансне затримання 42 озброєних "тітушок" при спробі захоплення фермерського господарства у Вінницькій області.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ