Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На кордоні в українців вилучили по тонні продуктів

Упродовж доби працівники Львівської митниці ДФС вилучили понад 3,5 тонни продуктів харчування, повідомили в ГУ ДФС у Львівській області.

Загалом у пункті пропуску «Шегині – Медика» зафіксовано три випадки, коли громадяни України ввозили в Україну продукти харчування з порушенням вимог митного законодавства. Зокрема вони порушили встановлений порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю «зелений коридор», тобто, переміщували товар, який відповідно до ст. 378 МК України та Постанови Кабінету Міністрів України № 434 від 21.05.2012 року обмежений до переміщення через митний кордон України.

Так, три водії у мікроавтобусах перевозили в середньому по 1200 кг продуктів різного асортименту: тістечка, каву, чай, паштети, консервовані оливки, горошок та кукурудзу тощо. Товари було виявлено після того, як автомобілі скерували в місце поглибленого огляду транспортних засобів та товарів.

За ознаками порушень митних правил, передбачених статтею 471 Митного кодексу України, складено протоколи.

Товари вартістю майже 300 тис. гривень вилучено та передано на склад митниці. Протоколи про порушення митних правил для розгляду та прийняття рішення скерують до суду.

Довідка.

1) громадяни можуть ввозити на митну територію України харчові продукти для власного споживання на загальну суму, яка не перевищує еквівалент 200 євро на одну особу, в таких обсягах:

в упаковці виробника, призначені для роздрібної торгівлі, - у кількості не більше ніж одна упаковка або загальною масою, яка не перевищує 2 кілограмів, кожного найменування на одну особу;

без упаковки - у кількості, що не перевищує 2 кілограмів кожного найменування на одну особу;

без упаковки - неподільного продукту, готового до безпосереднього вживання, у кількості не більше ніж по одному найменуванню на одну особу;

2) під час ввезення громадянами на митну територію України зазначених харчових продуктів здійснюється їх декларування (шляхом вчинення дій, усно або письмово за бажанням власника таких продуктів або на вимогу посадової особи митниці).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ