Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Кубок ім. Турчина львівська „Галичанка” делегує до столиці двох гравців

З 23-го по 25 листопада у Київському Палаці Спорту відбудеться традиційний міжнародний турнір присвячений пам’яті видатного тренера українського гандболу Ігоря Турчина. До складу збірної Україні на цей турнір львівська «Галичанка» делегує двох своїх гравців Вікторію Борщенко та Юлію Снопову. Повідомила „Гал-іnfо” прес-аташе СК «Галичанка» Євгенія Ступ`як.
 Не гратиме у турнірі травмована у єврокубковому матчі між «Галичанкою» та мінським «БНТУ» Реґіна Шимкуте. Ще одним гірким розчаруванням для збірної є травма Марини Вергелюк, гравця, який на минулорічному турнірі отримав звання кращого правого напівсереднього. Нагадаємо, що минулого року збірна України виборола друге місце, а переможцем турніру стала збірна Бразилії.
Цього року на турнір, який проводиться уже удванадцяте, запрошені збірні Австрії, Аргентини, Японії та України. «Кубок Турчина» збирає провідні гандбольні збірні, які у грудні виступатимуть на чемпіонаті світу у Франції, де розігруватимуться ліцензії на Олімпіаду в Пекіні.
Кубок Турчина проводиться на честь видатного гандбольного тренера Ігоря Турчина, який в 1959 році почав працювати з групою новачків, з яких створив команду «Спартак» – 20-ти кратного чемпіона СРСР та 13-ти кратного переможця Кубка Європейських чемпіонів. В 1976 році був визнаний кращим тренером світу. За видатні здобутки в спорті Турчин і його команда занесені в Книгу рекордів Гінесса. Помер в 1993 році внаслідок серцевого нападу в Бухаресті в перерві матчу на Кубок EHF.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ