Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: На Київщині провели перепоховання бійців Червоної армії
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

На Київщині провели перепоховання бійців Червоної армії

22 червня в селі Липівка Макарівського району Київської області відбулося перепоховання бійців, які полягли на Макарівщині влітку 1941 р.

У квітні 2017 р. представниками пошукового загону ІКК «Пошук 171» поблизу с. Наливайківка були знайдені залишки бійців 171-ї та 81-ї стрілецьких дивізій.

Захід, організований за ініціативи АМПО «Обеліск», ГО «Вертикаль», Макарівського районного Будинку культури, ТОВ «НВП «Аеротехніка – МЛТ» та редакції районного газети «Макарівські вісті» було проведено в день початку німецько-радянської війни.

Реконструктори, пошуківці, військовослужбовці, несучи в руках залишки бійців, пройшли ходою від церкви до братської могили.

Тут, поблизу школи і відбувався мітинг-реквієм. Провести на вічний спокій героїв прийшли керівники району, ветерани Другої світової війни, воїни-інтернаціоналісти, місцеві мешканці та гості села.

Відкрила захід Лариса Міщенко – художній керівник Макарівського районного Будинку культури.

Представник АМПО «Обеліск» Ігор Слюсар, директор Макарівського районного історико-краєзнавчого музею Віталій Гедз та керівник історико-краєзнавчого клубу «Пошук» Роман Целованський у своїх виступах розповіли про події, що передували процесу перепоховання.

Також до слова був запрошений Сергій Прокопенко – онук Івана Курішка, одного зі встановлених бійців. Він розповів про історію родини та про те, що вже ніхто навіть і не сподівався колись отримати відомості про діда Івана.

Ветеран Другої світової війни Вацлав Янковський та в.о. Липівського сільського голови Юлія Лозко подякували пошуківцям за проведену роботу і побажали не зупинятися на досягнутому.

Народний аматорський фольклорний колектив районного Будинку культури «Чебреці» (керівник Галина Гончаренко) виконав пісню «Біля калини».

Потім хвилиною мовчання присутні згадали всіх полеглих у роки Другої світової війни.

Насамкінець, під сальву реконструкторів залишки бійців були перенесені до братської могили, яку було засипано після проведення служби отцем Геннадієм.

Макарівські вісті

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ