Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Київщині суди масово скасовують рішення місцевих рад, які підтримали вимоги Майдану

У Київській області судді масово скасовують рішення міських та районних рад, в яких йдеться про підтримку вимог Майдану та заклики до органів центральної влади дослухатися до протестуючих. Про це заявив заступник голови партії «УДАР», народний депутат Артур Палатний. Повідомили в УДАРі.

За його словами, нещодавно активісти «УДАРу» разом з іншими опозиційними силами пікетували приміщення Київського окружного адміністративного суду, який на вимогу прокуратури скасував рішення Обухівської міськради про підтримку вимог резолюції Народного віче. Таку ж ухвалу суд виніс й стосовно аналогічного рішення Переяслав-Хмельницької міської ради. У місті Славутич та інших населених пунктах Київщини прокуратура також оскаржила у Київському окружному адмінсуді абсолютно легітимні рішення органів місцевого самоврядування.

Депутат нагадав, що протягом трьох місяців акцій протесту 1749 осіб стали жертвами репресій з боку влади, 5 осіб загинуло, а кілька десятків активістів досі вважаються зниклими безвісти. За час акцій протесту від дій силовиків та тітушок постраждали 136 журналістів, які виконували свої професійні обов’язки. «Саме покарання винних у побитті та знущаннях над активістами Майдану, притягнення до відповідальності правоохоронців та безумовної амністії учасників протестів вимагають у своїх рішеннях депутати місцевих рад. Водночас неправосудні ухвали судів, які скасовують ці рішення, свідчать про політично вмотивований та упереджений характер таких дій», - зазначив Артур Палатний.

На переконання народного депутата, корумповану судову систему зможуть очистити лише докорінні зміни та ретельна люстрація. Саме тому відповідні законодавчі ініціативи стануть одним із перших кроків партії «УДАР» після подолання політичної кризи у країні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ