Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Луганщині розпочато спеціальне розслідування проти прокурорів-зрадників

На Луганщині розпочато спеціальне розслідування стосовно 5 прокурорів, що займають «керівні посади» у так званій «Генеральній прокуратурі «ЛНР». Повідомила прес-служба прокуратури Луганської області

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом участі громадян України в діяльності так званої «Генеральної прокуратури «ЛНР», за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації).

Встановлено, що 5 прокурорів-зрадників, порушивши Присягу працівника прокуратури України, перейшли на сторону терористичної організації «ЛНР», зайняли керівні посади у «Генеральній прокуратурі «ЛНР» та здійснюють свою діяльність на користь терористів.

У зв’язку з тим, що «прокурори» так званої «Генеральної прокуратури «ЛНР» переховуються від слідства на тимчасово непідконтрольній владі України території, за принципової позиції прокуратури області стосовно останніх розпочато процедуру спеціального (заочного) досудового розслідування.

Прокуратурою Луганської області вживаються всі заходи щодо забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування вказаних кримінальних проваджень.

Довідка. 

Санкцією ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ