Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Луганщині відкрито 14 справ через порушення на виборах

У Луганській області правоохоронці станом на вечір неділі розпочали 14 кримінальних проваджень через порушення на проміжних виборах народних депутатів на одномандатному виборчому окрузі № 114. Про це повідомляє прокуратура області.

Безпосередньо щодо кримінальних правопорушень проти виборчих прав громадян розпочато 8 кримінальних проваджень. З них 4 за статтею 157 КК України (перешкоджання здійсненню виборчого права, роботі членів виборчих комісій), у тому числі неправдиве повідомлення про смерть одного з кандидатів та побиття голови окружної виборчої комісії, 3 – за статтею 160 КК України (підкуп виборців), 1 – за ст. 158-1 КК України (голосування виборцем більше ніж один раз).

Крім того, розпочато 6 кримінальних проваджень за фактами підроблення документів та їхнє подальше використання, виготовлення підроблених грошових купюр, які розповсюджувались із агітаційними листівками, крадіжка передвиборчого банеру тощо.

Загалом за час проведення виборів органами Національної поліції та прокуратури зареєстровано понад 100 заяв та повідомлень, які розглянуті у порядку Закону України "Про звернення громадян".

Зараз. як сказано на сайті ЦВК, за результатами обробки 8,27% протоколів на Луганщині лідирує Сергій Шахов від "Нашого краю".

Водночас у партії "Наш край" заявляють, що основною загрозою зриву виборів в 114 окрузі є подача в ЦВК представниками ОВК завищених більш ніж в два рази даних про явку на виборчих дільницях в день голосування.

"Члени 114 ОВК на світанку подали в ЦВК дані про явку в 63,07%. В абсолютному значенні це означає, що до 37 тисячам реальних виборців приписується ще 21 тисяча громадян, яким нібито було видано бюлетені. Разом з тим, дані з ОВК-114 надходять до ЦВК з найбільшою затримкою порівняно з іншими округами", - заявляє "Наш край".

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ