Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині 17-річний юнак вбив інваліда за 600 гривень

До Стрийського відділу поліції 6 січня о 23.30 зателефонував 17-річний місцевий мешканець. Він повідомив, що у своєму помешканні помер 40-річний інвалід 3-ї групи, повідомили у Відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

Тіло покійника було скероване на судово-медичну експертизу, яка встановила, що смерть чоловіка настала внаслідок зовнішньої крововтрати через колото-різані поранення шиї з ушкодженням кровоносних судин.

Отримавши висновок експертів, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

В ході розслідування працівники поліції з’ясували, що вбивство скоїв той самий юнак, який і повідомив їх про смерть інваліда. А сталося це за добу до того, як він зателефонував. Пізно увечері він разом із 19-річним товаришем, солдатом-контрактником, що знаходиться зараз у відпустці, гостювали у майбутньої жертви.

Під час розпивання спиртних напоїв у юнака виникла «ідея» пограбувати хазяїна квартири. Він схопив кухонний ніж і накинувся на чоловіка. Бив винятково у ділянку шиї. Загалом експерти нарахували 18 ударів, кожен із яких міг бути смертельним. Коли інвалід перестав подавати ознаки життя, зловмисник забрав у нього 600 гривень. Коли вийшли з будинку, знаряддя вбивства викинув у смітник, а грошима поділився із приятелем – співучасником злочину.

Зловмисників затримано в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Правопорушення, скоєне юнаками, має також ознаки злочину, передбаченого ч.4 ст.187 Кримінального кодексу України (розбій). Його вчинення карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ