Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині 40 тис. хворих на цукровий діабет: для них відкриють школи самоконтролю

На Львівщині зареєстровано 40 тис. хворих на цукровий діабет, з них 450 дітей. Про це сьогодні, 25 травня, повідомив заступник начальника Головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Середа під час відкриття проекту «Школи самоконтролю цукрового діабету».

Отож, компанія «Санофі-авентіс» започаткувала проект «Школи самоконтролю цукрового діабету», метою котрого є створення стандартизованої системи навчання хворих на цукровий діабет в Україні. Орест Середа повідомив, що на Львівщині діє 7 кабінетів самоконтролю. Навчання у школах безоплатне - коштом спонсорів. При цьому використовується база обласних управлінь ОДА. 

«Людей необхідно навчити відповідному способу життя. Зокрема, в такому кабінеті повинен бути лікар дієтолог. Щоб ефективно провадити навчання у кабінетах повинно бути не більше як 6 хворих і навчання повинні тривати не більше як години. Хочемо встановити гарячу лінію. Щоб хворий у будь-який час доби зміг зателефонувати і проконсультуватися із фахівцем», – розповів головний позаштатний ендокринолог Львівської ОДА Юрій Вендзилович.

«До 2025 року у світі прогнозують 380 млн хворих, діабет набуватиме рис епідемії. Щоб не допустити таких масштабів, компанія «Санофі-авентіс» розпочинає презентацію проекту «Школа самоконтролю цукрового діабету» в Україні», – розповіла менеджер компанії «Санофі-авентіс» Наталія Славська.

В 11 містах України(Київ, Дніпропетровськ, Одеса, Харків, Львів, Макіїївка, Суми, Запоріжжя, Вінниця, Севастополь, Сімферополь) відкриють школи для дорослих. Впродовж року там навчатиметься 1080 пацієнтів. Школи для дітей відкриються у 5 містах (Київ, Дніпропетровськ, Харків, Одеса, Львів), де навчатимуть 60 маленьких пацієнтів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ