Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На Львівщині 74% населення не довіряють владі, а 26% її ненавидять, - соціологія

Найбільш актуальною подією сьогодення є самоорганізація громадян під гаслами Євромайдану, АвтоМайдану та акцій протесту по всій території України. Про це сьогодні, 21 січня, під час прес-конференції у Львівському прес-клубі повідомила директор Українського центру вивчення громадської думки «Соціоінформ» Наталія Зайцева-Чіпак.

«Майже уся Львівщина позитивно оцінює факт проведення мирних протестів (якими вони були станом на кінець 2013 року). Майдан підтримує 91,4% опитаних. Негативно  до акцій протесту ставились лише 2% опитаних, ще 15% вагаються у їх доцільності», - повідомила Зайцева-Чіпак.

Водночас, за її словами, події, що розгорнулись в Україні після провалу асоціації з ЄС та розгону Євромайдану, спровокували сплеск емоцій.

«Станом на  грудень 74% опитаних  окреслювали своє ставлення до влади як недовіра. Чверть населення області  (26%) відзначила, що відчуває вкрай негативні емоції – ненависть. Ще 6% засвідчують байдужість, тоді як  позитивні емоції констатують лише 1,5%», - наголосила соціолог.

Про нагнітання емоцій, додала вона, свідчить і той факт, що понад половина мешканців області (54%) готова до активної участі у акціях протесту.

«З них 6% готові до силового протистояння. Ще 30% підтримують Майдан, проте готові підтримати його лише своїм підписом під петицією. Також 16% мешканців Львівщини не готові підтримати  протести у жодній формі», - додала Зайцева-Чіпак.

Довідка.

Дослідження було проведене Центром „СОЦІОІНФОРМ” 20 - 30 грудня 2013 р.

Методом інтерв’ю було опитано 1 200 респондентів, які репрезентують доросле населення Львівської області, віком від 18 років. Помилка репрезентативності дослідження становить +/- 3,5%.

Метод дослідження – особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником.

Вибірка багатоступенева, стратифікована з використанням випадкового відбору респондентів на останньому щаблі. Квотами у вибірці були вік і стать.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ