Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині більше 2200 земельних ділянок передали у власність учасникам АТО

Як повідомили Гал-інфо в прес-службі Держгеокадастру, учасники АТО у Львівській області отримали у власність 2267 земельних ділянок загальною площею 337 гектарів. Землі призначені для будівництва, садівництва та ведення особистого селянського господарства.

У землевпорядній службі Львівщини ухвалили 1802 рішення про надання військовослужбовцям у власність земельних ділянок на площі у 244 гектари. Землі розташовані поза межами населених пунктів. Учасникам АТО передали 1721 земельну ділянку для ведення садівництва, 66 земельних ділянок для особистого селянського господарства. Звести індивідуальні дачні будинки військові зможуть на15 земельних ділянках.

Місцеві ради Львівської області надали учасникам АТО 467 земельних ділянок в межах населених пунктів. Ці землі військовослужбовці використають переважно для будівництва житлових будинків.

Загалом, з початку запровадження ініціативи про забезпечення учасників АТО ділянками, землевпорядна служба Львівщини надала військовим 3709 дозволів на розробку документації із землеустрою. Площа ділянок, що отримають військовослужбовці, становить 848 гектарів. Наразі триває процес оформлення землі у власність.

Довідково:

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ