Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині борються з пожежами в екосистемах

Упродовж доби львівські рятувальники ліквідували 2 пожежі торфу та 7 займань сухої трави. Повідомлення про горіння сухостою та стерні надходили із Жовківського, Пустомитівського, Сокальського, Золочівського, Радехівського, Бродівського районів та Львова, повідомили у прес-службі ГУ ДСНС у Львівській області.

Так, 7 серпня о 14:20 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу стерні окремими осередками в с. Бучми Жовківського району. На момент прибуття рятувальників пожежа стерні поширилася на значну площу. До ліквідації горіння залучили 9 рятувальників та 3 одиниці спецтехніки.

Пожежу локалізували о 16:16 та повністю  ліквідували о 17:01. Вогнем знищено стерню окремими осередками на площі 30 000 кв.м.

Цього ж дня о 20:54  рятувальники отримали повідомлення про пожежу на відкритій території в с. Берлин Бродівського району. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву окремими осередками на площі 2000 кв.м. рятувальники локалізували пожежу о 21:56 та повністю ліквідували о 22:31. До ліквідації пожежі залучили рятувальників ДПРЧ-10 м. Броди.

7 серпня о 09:22 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в с. Трійця Радехівського району виявлено горіння торфу окремими осередками на площі 250 кв.м. Фахівці ДПРП-51 сел. Лопатин о 14:22 локалізували пожежу, й о 19:35 повністю ліквідували горіння по всій площі. До ліквідації займання залучили пожежну автоцистерну та трактор МТЗ-80.

Окрім цього,  о 10:42 горіння торфу окремими осередками виявлено в с. Зимна Вода Пустомитівського району. До ліквідації пожежі залучили 35 вогнеборців та 5 одиниць спецтехніки. На момент прибуття рятувальників пожежа охопила територію, площею 15 000 кв.м.  Локалізувати горіння вдалося о 18:00 та повністю ліквідувати по всій площі о 18:32. Внаслідок пожеж ніхто не постраждав.

Головне управління ДСНС України у Львівській області вкотре звертається до громадян з проханням не провокувати пожежі у екосистемах, лісових масивах та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі. Особливо високий ризик виникнення пожеж в екосистемах настає в період вихідних та святкових днів, коли люди масово вирушають відпочивати на природу.

Дотримуйтеся правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок, у лісових масивах.

Складними для ліквідації є торф’яні пожежі, адже вони рухаються повільно, по декілька метрів на добу, і відзначаються тим, що їх майже неможливо загасити. Вони небезпечні раптовими проривами вогню з під землі і тим, що їх край не завжди помітний. Під загрозою можуть опинитися не лише компоненти екосистеми, а й домівки людей, які межують із торф’яними полями.

 Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ