Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Два авто на рік: парк "швидких" на Львівщині оновлять через 45 років!

1/3
Цього роком коштом обласного бюджету для Львівського обласного центру екстреної медицини придбають лише два автомобілі «швидкої допомоги». Про це сьогодні, 12 липня, під час прес-конференції повідомила директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак, передає кореспондент Гал-інфо.

«Щодо транспорту, то ми на балансі маємо 266 автомобілів. В експлуатації – 148 одиниць, що становить 56%, капітального ремонту потребує 44 автомобілі, а це 16,5%. Під списання попадає 32 автомобілі (12%). В результаті ми виходимо на потребу у 91 автомобіль швидкої медичної допомоги, які сьогодні в Україні сертифікуються. Ті автомобілі, які є, не усі відповідають стандартам, які затверджені в Україні», - сказала Ірина Микичак.

За її словами, цього року в бюджеті Львівської області передбачено 4 млн грн на придбання автомобілів класу В.

Цих коштів вистачить на закупівлю лише двох автомобілів, які обладнані всім необхідним і є майже реанімобілями.

Окрім того, Ірина Микичак зазначила, що очікують також поставка карет «швидкої» з Міністерства охорони здоров’я.

Вона також додала, що до придбання автомобілів могли б долучатися і об’єднані громади, які стали більш спроможними. З місцевих бюджетів могли б передбачати кошти для придбання необхідного медичного транспорту.

Також Ірина Микичак наголосила, що у всій об’єднаній службі працює 2 747 осіб, з яких 11% - лікарі. Ще 24% - це водії. За її словами, найбільша проблема є саме з кадровим забезпеченням водіями та технічним персоналом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ