Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині для учасників АТО зарезервовано понад 5 тис. га земель

Головне управління Держгеокадастру у Львівській області та органи місцевого самоврядування Львівської області оновили перелік земель, що можуть бути надані учасникам АТО. Загалом на території Львівської області зарезервовано 5 317 гектар. Про це повідомили у прес-службі Держгеокадастру.

Протягом березня цього року, на виконання доручення начальника Головного управління, землевпорядниками здійснено роботу з пошуку та резервування додаткових масивів площею 290,3 га. Найбільше додаткових масивів зарезервовано у Сокальському (51 га), Буському (37 га) та Яворівському (35 га) районах Львівської області.

«Майже щодня наші військові, учасники АТО, звертаються до Держгеокадастру за приватизацією земельних ділянок. Для того щоби вони мали можливість отримати земельну ділянку прийнято рішення збільшити площі зарезервованих земель. Цю роботу наші працівники здійснюють у співпраці з місцевими радами, які виділяють для учасників АТО землю під будівництво та допомагають нам у пошуку вільних земель, погоджують відповідні масиви», – відзначає Андрій Кавецький, начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Найбільші площі земель зарезервували у Буському (617 га), Сокальському (552 га) та Бродівському (437 га) районах Львівської області.

Земельні ділянки можуть бути використані для будівництва та обслуговування житлових будинків, ведення індивідуального садівництва та особистого селянського господарства.

 За цільовим призначенням найбільше земель на території Львівської області зарезервовано для: особистого селянського господарства – 3813 га, садівництва – 1233 га, будівництва та обслуговування житла – 516 га.

Для зручності військових ця інформація оперативно оцифровується та розміщується у відкритому доступі на сайті Держгеокадастру.

Довідка.

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.
На сайті Головного управління Держгеокадастру у Львівській області розміщено необхідну інформацію для учасників АТО, які мають намір отримати земельні ділянки на Львівщині у власність.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ