Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині досі немає вакцини проти поліомієліту: зафіксовано 9 підозр

«Станом на сьогодні, 30 вересня, на Львівщині досі немає вакцини проти поліомієліту, як і в інших областях України», – розповіла в коментарі для Гал-інфо Наталія Тімко, лікар-епідеміолог-інфекціоніст Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні, головний позаштатний епідеміолог департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

«Є наказ Міністерства охорони здоров’я, яким затверджено розподіл вакцини на кожну область. Наразі ми вакцини не отримували. Згідно із наказом  вакцину мають використати для  планової імунопрофілактики  відповідно до календаря  профілактичних щеплень», - зазначила Наталія Тімко.

«Мова йде про живу вакцину, тобто це крапельки, французького виробника, які потрібно капати в рот», - додала жінка.

Також за словами лікаря-епідеміолога,  на Львівщині триває епіднагляд з метою виявлення підозр на гострий млявий параліч. Зокрема, завдяки такому епіднагляду було виявлено 2 випадки захворювання на поліомієліт  на Закарпатті.

«На початку року на Львівщині зафіксовано 9 підозр на гострий млявий параліч. Зокрема, останній був виявлений учора, 30 вересня. У 7 із 9 людей вірусу поліомієліту не виявлено. Щодо 8 випадку, то поки що результатів дослідження ми не отримали.  Матеріали 9-го випадку на підозру на гострий млявий параліч будуть сьогодні скеровані до Києва для лабораторного дослідження», - розповіла Наталія Тімко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ