Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Надзвичайні події

На Львівщині дитина раптово померла від завороту кишківника

На Львівщині 12-річного хлопчика добу лікували від отруєння та теплового удару, а коли дитину привезли до обласного центру, виявилося, що у хлопця заворот кишківника. Врятувати дитину так і не змогли, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Батьки впевнені, що їх син помер через зволікання медиків із правильними призначеннями. "Дитині давали заспокійливе, кололи дімедрол, обезболювали. Коли треба було лікувати – казали, що він симулює. Валеріанка є прописана, боржомі", - каже батько хлопця Володимир Кулак. Бабуся Романа, в якої він улітку відпочивав у селі, згадує, що біль у хлопця розпочався раптово, коли він дивився телевізор. "Почав плакати, просто кричав – у мене все болить", - каже Олександра Кулак.

Романа шпиталізували до районної лікарні, де медики діагностували отруєння і тепловий удар. Зараз виправдовуються, що через нетипові симптоми. "Дитина поступила до нас зі скаргами на високий тиск, були головні болі, загальна слабкість, він жалівся, шо трошки втрата зору. Дитину обстежено лабораторно – не було ні ознак вздуття кишківника, ні ознак рідини, які б говорили про гостру патологію у животі", - твердить заступник головного лікаря Жидачівської районної лікарні Людмила Яремців.

Лікарі свою провину заперечують і кажуть, що ні валер'янки, ні боржомі дитині не давали. Оскільки дитині легше на ставало, хлопчика доправили до обласного центру. Там медики діагностували у дитини тромбоз аорти, який призвів до омертвіння кишківника. Лікарі провели дві операції, але врятувати дитину не змогли. "Те, що ми побачили на останній операції – крапельки крові немає, все затромбовано. Я була в шоці, тому що весь тонкий кишківник був некротично змінений. Це не є характерно чітко для завороту", - каже заступник головного лікаря з хірургічної роботи обласної лікарні ОХМАТДИТ Олександра Бурда.

У поліції відкрили кримінальне провадження, своє розслідування ведуть і в Жидачівській лікарні, хоча й запевняють, що вини лікарів у смерті хлопця немає. Батьки ж упевнені, що хлопець помер через лікарську некомпетентність і хочуть добитися покарання для медиків у суді. Кажуть, хоч це їм сина і не поверне, але, можливо, врятує життя інших дітей.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ