Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині курсанти з Харкова проходять льотну практику

На Львівщині в окремому полку армійської авіації Сухопутних військ ЗС України проходять стажування курсанти 4-го та 5-го курсів Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, повідомив підполковник Вадим Бакай, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів).

Під час чергової льотної зміни вони виконували тренувальні польоти на вертольотах Мі-8 та Мі-24 у режимі день-ніч у простих метеорологічних умовах. Серед елементів льотних вправ молоді пілоти тренувалися виконувати зліт-посадку, зависання та утримання гвинтокрилів на одному місці (до речі, це є досить складним елементом для виконання) та пілотування  заданим маршрутом із виконанням визначених льотних завдань. Слід зазначити, що підготовку курсантів-стажерів здійснюють досвідчені військові льотчики, за плечима яких виконання багатьох миротворчих місій та участь в Антитерористичній операції на теренах Луганської та Донецької областей.

"Програма цьогорічного стажування курсантів Харківського університету перейшла у завершальну стадію, — розповів заступник командира окремого полку армійської авіації з льотної підготовки льотчик 1-го класу підполковник Дмитро Кулькевич. — Вони вже відпрацювали всі вправи підготовки до бойових дій вдень у простих метеоумовах. Зараз вони приступили до нічних польотів. Молоді пілоти налаштовані на якісне виконання польотних завдань про що свідчать їхні результати. А п’ятикурсників за місяць чекають державні іспити".

Курсант 5-го курсу Ігор одразу після тренувального польоту на транспортно-бойовому вертольоті Мі-8 поділився своїми враженнями. Він розповів, що стажування у бойовій військовій частині проходить цікаво. Йому доводиться спілкуватися із досвідченими військовими льотчиками, які охоче діляться із ним своїм досвідом. Вчать його правильно керувати вертольотом у різних ситуаціях, підказують. Хлопець говорить, що опіка старших наставників додає йому впевненості у діях у повітрі.

"Курсанти, які проходять у нас практику, теоретично підготовлені добре, що доводять під час практичного виконання льотних завдань, — зазначив командир окремого полку армійської авіації льотчик-снайпер полковник Юрій Вербельчук. — Всі вони вмотивовані і налаштовані на максимальне використання можливостей щодо підвищення своєї льотної майстерності. Їхні результати мене, як командира, цілком задовольняють. Сподіваюся, що згодом це молоде покоління, як в нас серед льотчиків говориться, впевнено стане на крило. Адже у них є всі шанси стати класними пілотами".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ