Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині ліквідували "конверт" з обігом майже 72 млн грн

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Львівській області припинили діяльність конвертаційного центру, який проконвертував майже 72 млн грн, повідомили в Державній фіскальній службі України.

В рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.212 КК України встановлено групу осіб, які протягом 2016 р. – квітня 2017 р. надавали послуги підприємствам реального сектору економіки Львівської області з формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку.

З метою прикриття своєї незаконної діяльності фігуранти придбали, створили та зареєстрували на себе особисто і підставних осіб низку фіктивних і транзитних компаній, на рахунки яких надходили безготівкові кошти в основному за придбання будматеріалів та виконання робіт. В подальшому кошти знімались організаторами як безпроцентна позика на зворотній основі в касі відділення одного із комерційних банків, та передавались замовникам послуг за винагороду у розмірі 6-12% та 12-17%.

Протягом 2016 р. – квітня 2017 р. загальна сума проконвертованих коштів склала майже 72 млн. грн.

За результатами 9 санкціонованих обшуків, проведених в офісних приміщеннях, автомобілі та за місцями проживання фігурантів, виявлено і вилучено 448 тис. гривень готівкою, 12 печаток, комп’ютерну техніку, флеш носії, мобільні телефони, чисті бланки з печатками, чекові книжки, бухгалтерську документацію та чорнові записи.

На банківських рахунках СПД, що входили до складу центру, заблоковано 200 тис. грн.

Тривають слідчі дії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ