Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині майже немає вакцин

Ситуація із вакцинами на Львівщині є дуже складною: вакцин майже нема. Про це в коментарі для Гал-інфо розповіла головний позаштатний епідеміолог департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Наталія Тімко.
zn.ua

"Ситуація із вакцинами проти БЦЖ  є важкою, такі вакцини в малій кількості є в частині поліклінік міста Львова, а також у  Бузькому районі. Вони були закуплені за кошти місцевих бюджетів", - зазначила Наталія Тімко.

За її словами, централізованої поставки вакцини проти БЦЖ у МОЗ наразі не було.

"Учора (11 квітня) відбулась селекторна нарада МОЗ, на якій оголошувалось, що приблизно з 15 квітня вже буде розподіл вакцини по Україні проти кору, краснухи та епідемічного паразиту та свинки.  Також нині триває процедура реєстрації болгарської вакцини БЦЖ, яка буде закуплена фондом UNICEF. У нас є надія, що впродовж місяця вакцина БЦЖ буде", - розповіла епідеміолог.

Як пояснила Наталія Тімко, що стосується інших вакцин, то взагалі немає вакцин для щеплення дітей  віком до 1 року проти дифтерії та правцю.  Очікується, що поставка буде також від фонду UNICEF, однак коли наразі невідомо.

Вакцини закінчилися

"Станом на сьогодні на Львівщині є вакцина проти поліомієліту, в деяких поліклініках є залишки вакцини проти вірусного гепатиту В, також в малій кількості залишилась вакцина проти кору та краснухи.

Щодо вакцини проти сказу, то у поліклініках є 2-3 дози. Ця вакцина французького виробника, але вона не є внесена в реєстр державних закупівельних цін, тому жодне державне підприємство не може дозволити собі її купити", - додала епідеміолог.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ