Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині міська рада гальмує знесення памятника що підлягає декомунізації

У Старосамбірському районі в місті Хирів тривалий час точиться дискусія з приводу знесення пам'ятника радянському солдату. Прихильники знесення пам'ятника стверджують, що там захоронені енкаведисти, а противники переконані, що звичайні солдати, які загинули в бою. Повідомив журналіст "Прикарпатської правди" Йосип Маланяк.

Останні дослідження, стверджують місцеві активісти, сімя освітян Ігоря та Ульяни Горбових, показують, що там взагалі ніхто не захоронений, а пам'ятник це символічний бован. Однак, вони погоджуються перенести на міський цвинтар солдата із комуністичною зіркою на ремені та гельмі до компанії інших, які там похоронені.

Вчора, 15 червня, на сесії міської ради депутати вкотре дискутували з цього приводу. За словами депутата Хирівської міської ради Олександра Дорошенка, вони проголосували звернення Старосамбірської РДА з приводу перенесення пам'ятника, але за погодженням з комунальним підприємством Львівської обласної ради з питань здійснення пошуку поховань учасників національно – визвольних змагань та жертв воєн, депортацій і політичних репресій «Доля».

Коли КП"Доля" дасть "добро" на знесення, чи перенесення знову не відомо. Ульяна Горбова вважає, що це свідоме затягування часу.

Міський голова Хирова Іван Голубець, рухівець, який контролює більшість міської ради, чомусь не поспішає прийняти кардинальне рішення і очистити центральну площу Хирова від радянського символу.

Слід зазначити, що це останній пам'ятник у Старосамбірському районі такого гатунку. На постаменті викарбувано понад півсотні прізвищ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ