Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині може з’явитись патронний завод

Через окупацію окремих районів Луганської області Україна втратила контроль над Луганським патронним заводом. ДК «Укроборонпром» наразі вже подав проекти будівництва такого заводу до Кабміну, і не виключено, що він з’явиться на Львівщині. Про це сьогодні, 1 березня, під час брифінгу за підсумками наради у Львові повідомив генеральний директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов, передає кореспондент Гал-інфо.

За його словами, влада Львівщини готова надати усе необхідне для того, щоб такий завод з’явився.

«У нас є порозуміння з Львівською ОДА, і Львівщина готова надати територію та підприємства для розміщення такого заводу в області. Ми прийняли цю пропозицію до уваги. Насправді ми передали в Кабмін близько 10 варіантів проектів будівництва такого заводу з виготовлення військової амуніції», - сказав Роман Романов.

Він наголосив, що сьогодні це питання у компетенції Міноборони та Кабміну як і те, хто буде виконавцем цього проекту.

«Укроборонпром» не претендує, але ми можемо взятися за цю роботу, якщо нам буде це доручено. Не виключно, що й на Львівщині. Якщо будуть виділені кошти, ми готові виконати цю роботу. Уся необхідна робота до початку будівництва вже виконана і документи всі передані у відповідні відомства», - сказав Романов.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка підсумував: «Не переживайте, для окупантів у нас вистачає патронів».

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, загальна сума за укладеними у 2016 році договорами між підприємствами-учасниками ДК «Укроборонпром» та підприємствами Львівської області у межах виробничої кооперації та імпортозаміщення становила понад 160 млн грн.

Сьогодні з підприємствами-учасниками концерну співпрацюють 32 львівські підприємства. Вони постачають спеціальні сидіння для «Дозорів», паливоміри, фільтри, датчики для військової техніки та багато інших необхідних деталей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ