Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині на одну вакансію 11 претендентів

Ринок праці Львівщини характеризується позитивними змінами: зростає попит на робочу силу, підвищується рівень зайнятості населення, зменшується чисельність незайнятих громадян, зареєстрованих у службі зайнятості. Як і на початку літа, у перші дні листопада на одне вільне робоче місце в області в середньому претендувало 11 пошуковців роботи., повідомили в обласному центрі зайнятості.

Про стабілізаційні процеси у сфері зайнятості свідчать й інші чинники. Упродовж десяти місяців п. р. служба зайнятості оперувала інформацією про наявність 37,0 тис. вакансій, що на 2,5 тис. більше ніж торік (34,5 тис.). Проведений аналіз потреби в кадрах показав, що цього року потенційним працівникам працедавці пропонували роботу з більшою зарплатою: 25% заявок на робочу силу надійшло з мінімальним заробітком, а 67,7% – з розміром зарплати, що коливався від мінімальної до середньої в області.

У січні-жовтні ц. р. спеціалісти служби зайнятості допомогли укомплектувати 24,8 тис. вільних місць праці, причому рівень забезпечення підприємств потрібним персоналом порівняно з відповідним періодом торік зріс з 63,8 до 66,9 відсотка.

Наприкінці жовтня в області налічувалося 2094 вакансії, що на 323 більше ніж було станом на 01.11.2009 р. Працедавці пропонували 202 пропозиції роботи для тих, хто не має професії чи спеціальності, 619 посад для службовців і 1273 місця праці для робітників. Про потребу у додатковій робочій силі заявили ТзОВ «Львівські автобусні заводи», ВАТ «Іскра», ДТГО ЛЗ ВП «Львівська дирекція залізничних перевезень», ТзОВ «Торгова мережа «Барвінок», ЛМКП «Львівводоканал» та інші.

За десять місяців п. р. за посередництвом у працевлаштуванні до центрів зайнятості області звернулися 50,4 тис. незайнятих громадян. А загалом з початку року соціальні послуги отримували 76,7 тис. краян (минулого року – на 19,0 тис. більше).

Станом на 01.11.2010 р. на обліку у центрах зайнятості перебували 23,2 тис. пошуковців роботи, а це на 5,9 тис. менше ніж було на початку листопада 2009 р. Серед безробітних переважають жінки (59,4%), майже половина клієнтів (49,7%) – молоді особи віком до 35 років.

Про позитивні тенденції на ринку праці свідчить і такий факт: якщо торік з часу реєстрації особи в центрі зайнятості до дня працевлаштування в середньому проходило 129 календарних днів, то цього року середня тривалість пошуку роботи зменшилася до 98 днів.

Минулого місяця за сприяння служби зайнятості у трудові колективи влилися 4,7 тис. незайнятих громадян. Усього з початку року працевлаштовано 31,1 тис. осіб, ще 11,4 тис. безробітних залучено до участі в оплачуваних громадських роботах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ