Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

На Львівщині не вистачає «Школяриків»: найліпші автобуси забрали в зону АТО

Через те, що автобуси «Школярики» були мобілізовані в зону АТО, їх у Львівській області критично не вистачає. Про це в коментарі Гал-інфо повідомила директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олександра Небожук.

За словами Олександри Небожук, в зону АТО відправили автобуси «Школярик», що були в найкращому технічному стані (14 автобусів). Ті, що залишились, потребують ремонту. Загалом у Львівській області є 240 автобусів для перевезення школярів.

За словами Ірини Сислюк, начальника відділу загальної, середньої та дошкільної освіти департаменту освіти Львівської ОДА, в 2014 році було з обласного бюджету виділили 1 млн грн на закупівлю запчастин для автобусів, на цей рік коштів нема.

Водночас до кінця року планують придбати два  «Школярики». Один для Радехівського району, інший для Миколаївського – за підтримки обласного бюджету.

Також Олександра Небожук нагадала, що діє Державна програма «Школярик», відповідно до якої на всі області передбачено 42 млн грн для закупівлі автобусів «Школярик» (вартість одного приблизно становить 1 млн 200 тис. грн). «Ми сподіваємося, що ця програма буде профінансована, і вже на рівні Міністерства освіти ми плануємо закупити для Львівщини відповідну кількість «Школяриків»», – зазначила вона.  

 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ