Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині непутящу матір можуть покарати виправними роботами

У Золочівський відділ поліції надійшла заява від 40-річної жительки Золочева, котра повідомила, що її родичка зловживає алкогольними напоями та не піклується про свою неповнолітню доньку, повідомили у Відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

Працівники ювенальної превенції провели перевірку, під час якої встановили, що 35-річна місцева жителька дійсно злісно ухиляється від утримання неповнолітньої 11-річної доньки. Отримуючи допомогу як одинока матір  з квітня 2013 по квітень 2016 року жінка використовувала кошти не за призначенням, а для власних потреб. Вона купувала собі алкогольні напої, сигарети, вела аморальний спосіб життя. При цьому не забезпечувала свою доньку одягом, продуктами харчування, не брала участі у вихованні дитини.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 164 (злісне ухилення від сплати встановлених за рішенням суду коштів на утримання дітей (аліментів), а також злісне ухилення батьків від утримання неповнолітніх або непрацездатних дітей, що перебувають на їх утриманні) КК України. Скоєне карається громадськими роботами на строк від вісімдесяти до ста двадцяти годин або виправними роботами на строк до одного року, або обмеженням волі на строк до двох років.

Жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом скеровано до суду.

Працівники Золочівського відділу поліції звертаються до усіх небайдужих громадян - якщо вам відомо про неправомірні дії, що здійснюються відносно неповнолітніх, повідомляйте у Золочівський відділ поліції, або телефонуйте на оперативну лінію 102

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ