Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині незаконна вирубка завдала шкоди на 1 млн грн

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області повідомили в.о. головного лісничого одного з комунальних лісогосподарських підприємств у Турківському районі про підозру у службовій недбалості, через яку державі було завдано збитків на суму майже мільйон гривень, повідомили у Відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

Як встановили правоохоронці, чиновник, не з’ясувавши таксаційні характеристики лісових насаджень, не узгодивши плани рубок та не поставивши до відома відповідні організації, виписав лісорубний квиток для проведення прохідної рубки на території лісогосподарства. Внаслідок цього на територіях кількох сільських рад було незаконно вирубано 404 дерева різних порід, чим завдано шкоду довкіллю на суму майже мільйон гривень.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом.

Чиновнику, котрий виписав лісорубний квиток, правоохоронці повідомили про підозру у скоєнні цього злочину. Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ