Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині незбалансованість видатків на зарплату становить 150 млн грн

Нині на Львівщині незбалансованість витрат на заробітну плату становить 150 млн грн. Про це сьогодні, 14 листопада, на загальних зборах Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» повідомив директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків.

«До кінця року ще не є збалансованими видатки в частині виплати заробітної плати. Але якщо на початку року ця сума становила більше як 300 млн грн, то в результаті деяких фактичних корекцій, нині незбалансованість по зарплаті сягає близько 150 млн грн»,– зазначив він.

Також він розповів, що готується проект розпорядження Кабміну, у якому Львівщині перебачили додаткові50 млн грн на виплату заробітної плати. «Якщо би це відбулося, то ми, по суті, виходимо на незбалансованість видатків на заробітну плату майже на 100 млн грн, а це втричі менше ніж було на початку року»,– пояснив Олег Демків.

За його словами, попереднього місяця вдалось пролобіювати виділення додаткових коштів для Львівщини в частині соціальних виплат. «Плюс 30 млн грн на догляд за психічнохворими (повністю покриває проблему цих виплат до кінця року), плюс 25 млн грн додаткових видатків на виплату допомоги сім’ям з дітьми (також сповна вирішує проблему збалансування цих видатків до кінця року)», – зауважив директор департаменту фінансів Львівської ОДА. Водночас він додав, що маємо близько 30 млн грн незбалансованих видатків на енергоносії.

І наголосив: «Йдуть серйозні переговори з Міністерством фінансів України: кожної суботи відбувається селекторна нарада фінансистів всієї країни, зокрема, Львівщини. Перш за все,розглядається питання про вишукування коштів на місцях…».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ