Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині обговорили конкурс проектів місцевого розвитку на 2018 рік

Вчора, 7 грудня, відбулося засідання Конкурсної ради з питань реалізації проектів місцевого розвитку у Львівській області на 2018 рік.Конкурсна рада мала на порядку денному 6 питань, в основному ті, які стосувались умов Конурсу на 2018 рік. Про це повідомила прес-служба Львівської облради.

На початку засідання начальник відділу з питань реалізації проектів місцевого розвитку, міжнародної технічної допомоги та зовнішньоекономічних зв'язків обласної ради Іван Собко поінформував членів Конкурсної ради про хід реалізації проектів місцевого розвитку станом на 01.12.2017. «Ми маємо неймовірно успішні показники реалізації Конкуру і цього року. Із 619 проектів – 614 будуть успішно реалізовані, а це 99,9%. Станом на 1 грудня з 619 проектів роботи завершено на 535 об'єктах, на 79 – роботи ведуться і лише на 5 об'єктах із об'єктивних причин роботи не розпочато».

Відтак надалі Конкурсна рада розпочала розгляд питання, яке зайняло чи не найбільше часу та дискусій – затведження пріоритетів Конкурсу на 2018 рік. За підсумками дискусій, співголова Конкурсної ради, заступник голови обласної ради Володимир Гірняк поставив пріоритети на голосування і члени Конкурсної ради їх підтримали, а саме:

- «Школи» – будівництво, капітальний ремонт, реконструкція, а також придбання обладнання та інвентаря.

- «Заклади дошкільної освіти» – будівництво, капітальний ремонт, реконструкція, а також придбання обладнання та інвентаря.

- «Охорона здоров'я» (районні та міські комунальні лікарні, центри первинної медико-санітарної допомоги, амбулаторії сімейної медицини, ФАПи) –будівництво, капітальний ремонт, реконструкція будівель, а також придбання обладнання та інвентаря.

- «Культура» (народні доми, будинки культури, бібліотеки, музеї, початкові спеціалізовані мистецькі навчальні заклади (ПСМНЗ) та мистецькі школи) –будівництво, капітальний ремонт, реконструкція, а також придбання обладнання, інвентаря та сценічних костюмів.

- «Вуличне освітлення» – будівництво, капітальний ремонт, реконструкція вуличного освітлення доріг та пішохідних доріжок.

- «Екологічні ініціативи» (парки, сквери, водойми, місця відпочинку, що відносяться до природно-заповідного фонду) – будівництво, капітальний ремонт, реконструкція, облаштування, благоустрій.

-«Інші пріоритети» (об'єкти комунальної власності на базовому рівні, що не підпадають під визначені Конкурсною радою пріоритети) – будівництво, капітальний ремонт, реконструкція, придбання обладнання та інвентарю.

Ще одним із важливих питань, яке погодила Конкурсна рада, – це затвердження максимальної граничної вартості проекту на 2018 рік та максимальна сума субвенції обласного бюджету на співфінансування. Відтак Конкурсна рада визначила 400 тис грн – максимальна вартість проекту та 200 тис грн – максималана субвенція обласного бюджету на співфінасування, за умови – 50/50!

Важливо, що на виконання доручення керівництва обласної ради, членів Конкурсної ради відділ з питань проектів місцевого розвитку, МТД та ЗЕЗ обласнї ради з 11 до 29 грудня 2017 року здіснюватиме виїздні кущові навчання в районах області. З графіком навчань можна ознайомитися – тут.

Підсумовуючи засідання Конкурсної ради, Володимир Гірняк наголосив, що з понеділка всі активні мешканці, громадські організації, ініціативні групи, органи місцевого самоврядування та виконавчої влади розпочнуть наполегливо готувати свої заявки, а працівники виконавчого апарату обласної ради – професійно сприятимуть у їх розгляді та реєстрації.

«Маю сподівання, що в 2018 році ми отримаємо ще більше заявок, ніж у 2017-му. Найважливіше, що фінансовий ресурс на це в проекті обласного бюджету на наступний рік є, а це 100 млн грн», – підсумував Володимир Гірняк. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ