Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині одна вакансія на двох безробітних

Дисбаланс між попитом і пропозицією робочої сили на Львівщині сягнув позначки один до двох. Тобто, за статистичними даними обласного центру зайнятості, на одну вакансію претендували дві особи. Про це повідомили у Львівському обласному центрі зайнятості.

Загалом станом на 1 вересня за посередництва служби зайнятості роботу шукали 14,5 тис. безробітних, до уваги котрих у базі даних вільних робочих місць і вакантних посад налічувалося 6,5 тис. варіантів працевлаштування.

«Більш детальна характеристика вільних трудових ресурсів свідчить, що у нашій області серед зареєстрованих безробітних домінують жінки (55,9%), за професійними групами найбільшу частку складають законодавці, вищі державні службовці, керівники і менеджери (19,2%), а за місцем проживання – переважають мешканці міст (59,4%)», – повідомила в. о. директора Львівського ОЦЗ Оксана Іванчук.

За її словами, у січні-серпні поточного року послугами спеціалістів центрів зайнятості скористалося 40,3 тис. безробітних, що на 9,3 тис. менше, ніж упродовж восьми місяців 2016 року. Від працедавців надійшла інформація про наявність 47,8 тис. вакансій, тобто ринок вільних робочих місць, порівняно з аналогічним періодом торік, збільшився на 11,1 тис. одиниць. Така ситуація позитивно позначилася на рівні працевлаштування: за сприяння служби зайнятості роботу знайшли 35,8 тис. жителів області (торік – 30,9 тис.), у тому числі 12,0 тис. безробітних. З-посеред працевлаштованих краян 23,8 тис. осіб або 66,4% були забезпечені місцем праці ще до набуття статусу безробітного.

Програмою професійного навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації скористалися 7,5 тис. безробітних, 89,6% з котрих уже влилися у трудові колективи і працюють за здобутим фахом. У громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 4,7 тис. осіб, у т. ч. 4,6 тис. безробітних.

У січні-серпні п. р. комплекс різноманітних послуг з метою пошуку роботи отримали 2687 учасників антитерористичній операції, з котрих 2428 набули статус безробітного. З числа колишніх армійців 2210 осіб отримали профорієнтаційні послуги, 582 особи працевлаштовано, 256 охоплено професійним навчанням, а 234 – тимчасовою зайнятістю. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ