Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині оперативника судитимуть за «злив» інформації наркоділкам

Суд визнав винним колишнього керівника сектору карного розшуку районного відділу міліції у незаконному використанні службової інформації. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Прокуратур Львівської області виявила факт вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією колишнім керівником сектору карного розшуку районного відділу міліції. Доведено, що останній упродовж грудня 2014 – серпня 2015 років використовуючи службову інформацію, сприяв фігуранту злочинного угрупування, яке спеціалізувалося на збуті наркотиків, уникнути кримінальної відповідальності. Зокрема, повідомляв йому у телефонних розмовах інформацію про проведення оперативно-розшукових заходів, спрямованих на документування злочинної діяльності угрупування, надавав рекомендації щодо зміни телефонних номерів, повідомляв номери та марки службових і особистих автомобілів співробітників міліції.

Відтак, за вказаним фактом було складено протокол про вчинення корупційного адміністративного правопорушення, передбаченого ст.172-8 КУпАП, а прокуратурою забезпечено участь у розгляді даного протоколу в суді. Як наслідок колишнього правоохоронця визнано винним та накладено стягнення у виді штрафу.

Крім того, слідчим управлінням прокуратури Львівської області за вказаним фактом розслідувалось кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.369-2 (зловживання впливом).

На даний час у вказаному кримінальному провадженні судом постановлено обвинувальний вирок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ