Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині оптимізують мережу закладів ветмедицини

На прикладі Львівської області відпрацьовуватимуть модель карти оптимізації ветеринарних закладів. Наступного року таку оптимізацію робитимуть по всій Україні. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

«Нема необхідності в утримуванні тієї мережі лікарень ветмедицини, що існує зараз. Надходження та рівень послуг у них є незадовільними. Є сенс провести реорганізацію в межах лабораторій та лікарень із переглядом кадрів та залученням молодих фахівців. Це дасть можливість вийти на європейську модель», - переконаний Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа.

Окрім того, на Львівщині мають намір запустити пілотний проект із проведення протиепізоотичних заходів через приватних лікарів. Зараз проводять роботу із залучення державних коштів у цей проект.

«З точки зору підприємців, які користуються послугами санветекспертизи, ми бачимо розуміння та підтримку. Окрім того, перелік послуг повинен бути розширений, як у лікарнях так і в лабораторіях», - зазначив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

Закінчити процес оптимізації ветзакладів мають до кінця 2018 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ