Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

На Львівщині остерігаються лісових пожеж

Головне управління МНС України в Львівській області звертається до мешканців області бути вкрай обережними у поводженні із вогнем у лісових масивах та поблизу торфополів! Навчайте також дітей дбайливому ставленню до навколишнього середовища! Про це повідомила прес-служба ГУ МНС у Львівській області.

Зокрема, у зверненні сказано: «Найменша необережність при поводженні із відкритим вогнем у лісі за умов сонячної, спекотної погоди може спровокувати масштабну лісову пожежу, а неконтрольоване випалювання трави або побутових відходів поблизу торфополів – затяжне, багатоденне горіння торфу.

Лісові пожежі охоплюють величезні території. Висока швидкість розповсюдження вогню, віддаленість пожежних водойм та відсутність під’їзних шляхів створюють серйозні перешкоди для роботи вогнеборців.

У листяних лісах зазвичай виникають низові пожежі. Висота полум’я при таких пожежах може сягати 2 – 2,5 метри, температура – 400-900 градусів за Цельсієм. Швидкість розповсюдження полум’я – до одного кілометра за годину. Своєю чергою, верхові пожежі, що виникають у хвойних лісах, розповсюджуються зі швидкістю до 25 кілометрів на годину. Температура горіння може сягати 1100 градусів за Цельсієм!

Виникнення масштабної лісової пожежі може спровокувати як необачно кинутий у сухе листя чи хвою недопалок, так і незагашене багаття. Навіть звичайний уламок пляшкового скла здатен сфокусувати сонячний промінь та призвести до займання!

Тому Головне управління МНС України в Львівській області звертається до мешканців області бути вкрай обережними у поводженні із вогнем у лісових масивах та поблизу торфополів! Навчайте також дітей дбайливому ставленню до навколишнього середовища!

Якщо Ви стали свідком лісової пожежі – негайно повідомте про це лісову охорону або ж підрозділи МНС України за телефоном «101». При можливості спробуйте ліквідувати займання самотужки за допомогою землі, піска та інших підручних засобів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ