Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З 10 січня вартість проїзду у маршрутках зросте на 30-40%

До 1 квітня 2017 року перевізники, які надають послуги з пасажирських перевезень у Львівській області, будуть возити пільговиків на тих умовах, які діють дотепер. Але після 1 квітня правила гри повинні змінитися. Про це сьогодні, 28 грудня, під час прес-конференції на тему: «Робота транспорту в 2017-му році. Пільгові перевезення та тарифи на проїзд», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

За його словами, зараз є 26 пільгових категорій, які мають право на безкоштовний проїзд. Але в місцевих бюджетах, які би мали компенсувати цей проїзд перевізникам, грошей на наступний рік не передбачили.

- У нас були зустрічі з головою області Олегом Синюткою, який запевнив нас що з 1 квітня відбудеться монетизація пільг. І пільговики отримуватимуть адресну компенсацію. Це буде набагато краще, ніж зараз. Адже зараз є пільговики, які зловживають правом безкоштовного проїзду, а є й такі, які взагалі нікуди не їздять, - каже він.

Що стосується перших трьох місяців наступного року, то перевізникам пообіцяли, що до кінця січня бюджети будуть переглянуті і гроші на відшкодування пільгових перевезень винайдуть.

- З 1 січня ми не плануємо ніяких змін в роботі. Упродовж 1 кварталу пільговиків будуть перевозити так, як і перевозили. Місцеві ради до 30 січня повинні визначитися з коштами, які будуть виплачені як компенсація. І органи соцзахисту повинні укласти договори з перевізниками, - запевняє Іван Велійка. 

Він зауважив, що майбутня монетизація пільг повинна зачепити тільки мешканців області. 
- На сьогодні Львів є єдиним містом, яке передбачило у своєму бюджеті 20 млн гривень для компенсації. Проте зараз і у Львівській міськраді розглядають можливість заміни цієї компенсації на адресну допомогу, - говорить голова Асоціації перевізників Львівщини.

За його словами, цю адресну допомогу для сплати за проїзд можуть нараховувати пільговикові на окремий рахунок або ж як доплату до пенсій.

Водночас перевізники, які працюють на міжміських  та позаміських маршрутах Львівщини, попередили своїх пасажирів, що з 10 січня їх очікує підвищення проїзду на 30-40 відсотків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ