Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині підприємець організував схему банкрутства аграріїв

Правоохоронці скерували на розгляд суду обвинувальний акт щодо зловмисника, котрий запровадив схему незаконного заволодіння сільськогосподарською продукцією, а саме соєю, в результаті чого виробники цієї продукції доводились до банкрутства. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №2, встановили, що на території Львівської області працює підприємство, яке систематично отримує від сільськогосподарських підприємств західного та інших регіонів держави продукцію, а саме сою, за яку фактично не розплачується, заганяючи виробника у скрутне фінансове становище та фактично знищуючи його.

Оперативники УЗЕ довели, що керівник підприємства, отримуючи продукцію, навіть не мав наміру розплачуватись за неї з виробником. У такий спосіб зловмисники заволоділи зерном сої у кількості більш ніж 460 тон вартістю майже чотири з половиною мільйони гривень.

Правоохоронці встановили організатора схеми. Ним виявився директор компанії. Хоча чоловік очолював підприємство у Львові, оперативникам довелось затримувати його у Кропивницькому і доставляти для проведення слідчих дій.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України. Суд обрав для зловмисника міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Проведено досудове розслідування, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ