Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

На Львівщині підприємець ухилився від сплати податків на суму понад 1 млн грн

Слідчим відділом податкової міліції ДПА у Львівській області розслідується кримінальна справа, порушена проти фізичної особи суб’єкта підприємницької діяльності щодо ухилення від сплати податків за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 212 КК України, повідомили у відділі взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПА у Львівській області.

Як повідомив начальник слідчого відділу податкової міліції ДПА у Львівській області Михайло Шукост, гр. П. протягом 2006-2008 років за попередньою змовою з групою осіб організував злочинну схему. На території країн Євросоюзу у фірм-нерезидентів скуповувалося побутову техніку та ввозилося її на територію України під виглядом вживаної чи пошкодженої або ж запчастин до неї. В подальшому цей товар підприємець реалізовував через мережу власних роздрібних точок без належного відображення цих операцій в бухгалтерському та податковому обліку. Внаслідок проведених оборудок гр. П. ухилився від сплати податків на суму понад 1 млн. грн.

Під час розслідування цієї кримінальної справи проведено обшуки магазинів та складських приміщень, що використовувались підприємцем при здійсненні господарської діяльності. Проведеними слідчими діями виявлено та вилучено побутову техніку (більше як 7 тисяч одиниць) відомих світових брендів AEG, SHARP, HUNDAY – телевізори, домашні кінотеатри, кухонна побутова техніка, порохотяги, електроінструменти, комплектуючі до вказаної техніки. Орієнтована вартість вилученого становить понад 1 млн. грн.

Досудове слідство триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ