Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській області план призову офіцерів запасу перевиконали на 115%

На Львівщині план І етапу призову офіцерів запасу на військову службу до лав Збройних сил України перевиконали на 115%, загалом набрали 72 людей, серед них 15 жінок. Про це сьогодні, 29 червня, під час брифінгу розповів Львівський обласний військовий комісар, підполковник Олександр Тіщенко, передає кореспондент Гал-інфо.

За його словами, наймолодшому офіцеру запасу, якого призвали на службу, 22 роки, найстаршому - 42.

"Це був І етап призову, і наша область показала добрі результати. Ми набрали більше людей, аніж Волинська та Тернопільська області. Наступний етап призову  очікується восени", - розповів Олександр Тіщенко.

Як запевнив підполковник, офіцерів запасу призвали на 18 місяців, перші три місяці вони перебуватимуть у навчальній частині. У зону АТО цих призовників не відправлятимуть.

"Щодо тих, котрі отримали повістку та не з'явився у військкомат, їх близько 70%. Були й випадки, коли людина отримала повістку, звільнялась із роботи та виїжджала закордон.

Ми набрали і жінок, і прокурорів, і помічників суддів", - зазначив військовий комісар.

"За людьми, які пішли на службу, зберігається місце праці та їхня заробітна плата, окрім того, вони отримують зарплату у ЗСУ, а це близько 10-11 тис. грн. Також вони мають повний соцпакет, мають право на тимчасове житло", - додав Олександр Тіщенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ