Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині планують побудувати вже 4 сміттєпереробні заводи

На засіданні комісії з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв’язку Львівської обласної ради депутати погодили зміни та доповнення до Обласної програми поводження з твердими побутовими відходами. Також комісія вирішила винести Програму на розгляд сесії Львівської обласної ради. Повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Програма покликана створити екологічно безпечну та економічно ефективну систему поводження з відходами. Саме з цією метою передбачається створення в межах Львівської області 4-ох кластерів, запровадження роздільного збору і двоетапного вивезення ТПВ, будівництва сміттєпереробних заводів та полігонів ТПВ в кожному з кластерів.

Також серед основних заходів Програми визначено припинення операційної експлуатації полігону ТПВ «Збиранка» та ліквідація несанкціонованих звалищ.

Зазначимо, що на території Львівської області нараховується 1927 населених пунктів, у яких проживає 2,51 млн осіб. Водночас разом з промислово-господарським комплексом створюється щорічно понад 600 тис. тонн твердих побутових відходів. На сьогодні в області облаштовано лише 1 полігон твердих побутових відходів та понад 670 несанкціонованих звалищ.

Окрім того, відповідно до Програми заплановано розділити Львівську область на 4 кластери для будівництва кількох об’єктів з переробки та безпечного зберігання сміття.

Відтак, до першого кластера ввійдуть міста Червоноград та Соснівка, смт Гірник (Сокальський район), до другого – місто Львів (Сихівський,Личаківський, Франківський райони), а також райони – Бродівський, Буський, Золочівський, Перемишлянський, Пустомитівський, Кам’янка-Бузький, Радехівський. Третій кластер формуватимуть Галицький, Шевченківський та Залізничний райони Львова і Яворівський, Жовківський, Городоцький, Мостиський райони області. До четвертого кластера ввійдуть міста Стрий, Дрогобич, Борислав, Трускавець, Самбір, Новий Розділ, Моршин і Сколівський, Турківський, Старосамбірський, Самбірський, Дрогобицький, Миколаївський, Жидачівський та Стрийський райони.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ