Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині планують створити електронні медичні картки

Завтра, 21 грудня, на позачерговому засіданні сесії Львівської обласної ради депутати розглядатимуть обласну програму «Електронна Львівщина», що передбачає створення електронних карток пацієнтів медзакладів. Про це повідомила прес-служба ГР "Народний контроль".

Про нововведення розповів керівник фракції «Народний контроль» у ЛОР, голова Комісії з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, свободи слова та антикорупційної політики, що затверджувала програму як профільна, Андрій Ковч.

«Це єдина обласна програма, яку залишилося ухвалити на 2018 рік. Серед пунктів, які вона передбачає, варто виділити впровадження е-карток пацієнтів, в які вноситимуть усі медичні дані про людину – група крові, алергічні схильності, діагнози, лікування тощо. Це важливо, адже така електронна база спрощуватиме лікарям пошук потрібної інформації. Особливо тоді, коли задля порятунку життя, при терміновій операції  інформацію потрібно отримати дуже оперативно», – пояснив депутат.

Також у межах цієї Програми планується розробка електронної карти Львівщини для популяризації регіону.

«Ця карта буде у кілька шарів. У ній міститиметься інформація про всі населені пункти Львівської області. Їхню історію, культуру, підприємства, природні ресурси», – додав Андрій Ковч. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ