Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині планують відремонтувати 500 км автодоріг

У 2016-му році на Львівщині заплановано здійснити ремонт 145-ти дорожніх об’єктів, з них на 109-ти ділянках роботи вже завершено, на 28-ми – роботи тривають і на 8-ми – розпочнуться найближчим часом. Про це розповів в.о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку облдержадміністрації Роман Кокотайло під час сесії обласної ради у вівторок, 27 вересня. Повідомила прес-служба ЛОДА.

За його словами, цьогоріч в обласному бюджеті передбачено майже 283 млн грн відповідно до Програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг "З цих коштів на ремонт доріг загального користування передбачено понад 253 мільйони гривень, на дороги комунальної власності – майже 24 мільйони, а на освітлення пішохідних переходів – 5 мільйонів гривень. На даний час виконання Програми складає 74%", - поінформував Роман Кокотайло.

За словами посадовця, наприклад, у Дніпропетровській області виконання подібної обласної програми складає 57%, Закарпатській – 18%, Київській – 70%, Одеській – 23%.

Начальник Служби автомобільних доріг у Львівській області Руслан Кандибор також наголосив, що джерелами фінансування ремонту доріг є державний та обласний бюджети, кредитні кошти, надходження від перевиконання митних платежів, а також інвестиційний проект. "Загалом на 2016 рік передбачено понад 2 мільярди гривень. Станом на 1 вересня профінансовано трохи більше мільярда", - наголосив Руслан Кандибор.

Нагадаємо, що цього року в області сумарно відремонтують близько 500 км автомобільних доріг.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ