Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині планують заготовити 30 тис. ялинок до передноворічної кампанії

12 листопада 2010 року у Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулась нарада, на якій визначили основні завдання ялинкової кампанії на 2010-2011 роки. Про це повідомила прес-служба Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Незмінним атрибутом новорічно-різдвяних свят є ялинка. Ялиця - особливо популярна порода дерева, яке використовується на новорічну ялинку: вона красива і протягом тривалого часу не осипається. Проте саме через цю «популярність» ялицеві насадження виснажуються, деградують, зменшується їх кількість. Щорічно у передноворічний період посилено проводяться заходи з охорони шпилькових насаджень, однак, кількість випадків незаконних рубок залишається, на жаль, високою.

На ялинкову кампанію 2010-2011рр. лісові підприємства Львівського ОУЛМГ запропонували заготівлю новорічних ялинок в обсязі 30,2 тис. штук. Реалізація ялинок здійснюватиметься із дворів лісництв та складів, безпосередньо в лісі реалізація заборонена. Учасники наради висловили пропозицію щодо визначення місць торгівлі новорічними ялинками на ринках Львова.

Заступник начальника Державної екологічної інспекції в Львівській області Л. Кравець закликав представників державної лісової охорони посилити контроль за збереженням шпилькових насаджень від незаконних рубок в передноворічний період. Водночас зазначив, що інспекторами з охорони навколишнього природного середовища постійно проводитимуться перевірки з виявлення незаконного перевезення новорічних ялинок, здійснюватиметься контроль за дотриманням правил торгівлі, законності придбання і продажу новорічних ялинок в населених пунктах області, особливо у м. Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ