Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині планують запровадити систему оповіщення населення методом смс-повідомлення

На Львівщині планують зробити оповіщення населення методом смс-повідомлення. Такі смс-повідомлення передбачені для голів та людей керівного складу сільських рад. Основна мета такої системи – швидке передавання інформації та реагування на неї. Про під час звіту департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА повідомив директор департаменту Андрій Умрихін, повідомив кореспондент Гал-інфо.

«Ця ідея вже погоджена депутатами обласної ради та невдовзі буде затверджена.  Вартість такого проекту становить 90 тис. грн», - зазначив Андрій Умрихін.

Окрім того, для людей планують зробити оповіщення гучномовцем, щоб кожен  у селі почув ту чи іншу новину.

«Мобільна система оповіщення населення несе в собі підсилювач із мікрофоном. У місцях великого скупчення людей у селі будуть ставити  великі динаміки, які й сповіщатимуть людей», - розповів директор департаменту.

За його словами, такі комплекти коштують 10-15 тис. грн.  Але кошти на це мають виділятись із місцевого бюджету, а не із обласного.

До слова, таке обладнання вже працює у Дрогобицькому районі.

«Такі системи виробляють у Львові. Тому як тільки сільська рада нам передасть кошти, ми одразу ж закупимо мобільну систему», - додав Андрій Умрихін.

Станом на сьогодні вже закуплено таких 4 системи.

Окрім того,  директор департаменту нагадав про користування оперативною службою за номером 112,  працівники, якої вже повідомляють про події відповідні служби.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ