Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині почастішали шахрайства з банківськими картками

На Львівщині не припиняються телефонні шахрайства з банківськими картками. Шахраї представляються працівниками банку та повідомляють, що картку банк невдовзі заблокує і з неї необхідно негайно перерахувати кошти на вказані телефонні номери. Або надсилають повідомлення про те, що картка вже заблокована і для її розблокування необхідно надати номер картки після чого знімають з неї усі кошти. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

В Пустомитівське відділення поліції 18 січня за допомогою звернувся 50-річний мешканець одного з селищ району. Чоловік повідомив, що напередодні на його мобільний телефон надійшло повідомлення про те, що його банківська картка заблокована. Для її розблокування необхідно надіслати номер картки. Заявник так і зробив. Після чого з його картки було знято більше десяти тисяч гривень.

Поліцейські встановлюють особу зловмисника, а також обставини шахрайства.

Правоохоронці застерігають: якщо вам телефонує працівник банку та повідомляє, що вашу картку банк невдовзі заблокує і з неї необхідно негайно перерахувати кошти на вказані телефонні номери або надходить повідомлення про те, що банк заблокував вашу картку і для розблокування необхідно надати її номер – в жодному випадку не робіть цього! Спершу зв’яжіться з оператором фінансової установи та з’ясуйте обставини.  А далі зверніться у поліцію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ