Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині продали понад 8 тис. новорічних ялинок

Протягом ялинкової кампанії 2016-2017 років лісогосподарські підприємства Львівщини реалізували 8,2 тис. шт. новорічних ялинок при плані 14,5 тис. штук. Про це повідомили у Відділі охорони, захисту лісу та мисливського господарства Львівського ОУЛМГ.

До реалізації пропонували новорічні ялинки породи сосна, ялина (смерека) та ялиця біла.

Заготівля новорічних ялинок проводилась на площах рубок, пов’язаних з веденням лісового господарства, плантаціях, а також при розчистці трас ліній електропередач, зв’язку, газопроводів, нафтопродуктопроводів.

Реалізація новорічних ялинок в лісогосподарських підприємствах здійснювалась із спеціальними бірками або самоклеючими стрічками, які містять інформацію про походження новорічних ялинок.

Для запобігання незаконних вирубок новорічних ялинок в кожному районі області створили мобільні бригади з перевірки законності заготівлі та реалізації новорічних ялинок в лісах та населених пунктах області.

Вжиті протягом ялинкової кампанії заходи дали певні результати, стверджують лісівники. Під час рейдів до адміністративної відповідальності притягнули 89 лісопорушників, на яких наклали  штрафні санкції на понад 40 тис. грн та вилучили 101 новорічну ялинку.

В управлінні лісогосподарства стверджують, що загалом ялинкова кампанія на Львівщині відбулась організовано, вдалося запобігти  масовому незаконному вирубуванню новорічних ялинок і водночас забезпечити ялинками мешканців області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ